Національний тиждень читання поезії – 2024!

З 16 до 24 березня в Україні триває Національний тиждень читання поезії. «Національний тиждень читання» – щорічна активність Українського інституту книги, яка у цьому році буде масштабована до 4 різних тематичних інформаційно-просвітницьких акцій.

Тиждень поезії є гарною можливістю відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час великої війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою.

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому».

У візуальній частині Український інститут книги використав фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка.

Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

Кiлькiсть переглядiв: 24